wtorek, 25 lutego 2025

Gofry





 Kto powiedział,że gofry nie bogą być z twarogu? 

Dziś proponuję wam zdrową wersję gofrów z twarogu w/g mnie jest to idealna propozycja na śniadanie czy drugie śniadanie do szkoły czy pracy. 

Można je dekorowć tak jak się chce i jak nam się podoba.... Ja swoje udekorowałam Patą pistacjiwą i ustami od firmy @targroch oraz chocoela white krem o smaku białej czekolady i Malinela krem o smaku malinowym też z@targroch. Z przepisu,który jest na dole wyszły mi 3 gofry ale myślę,że wszystko zależy jakiej wielkości zrobicie goferki. 

Na te pyszne gofry potrzebyjecie: 

* 100 g twarogu ( ja miałam klinek półtłusty)

* jedno białko

* jedno jajko

* 50 g. Mąki

* 1 łyżeczka cukru lub innego słodzidła jeśli lubicie słodkie smaki dodajcie cukier wedłóg swojego gustu. 

Do miski dodaj wszystkie w/w składniki,i tozgnieć widelcem i dobrze wymieszaj. Rozgrzej gofrownicę i wykładaj ciasto takiej wielkośći jakiej chcesz mieć gofry. Ja swoje gofry piekła 4 minuty. Ale to szystko zależy od gofrownicy jaką masz. 

Po upieczniu wyjmij gofry na kratkę chwilę poczekaj aż nie będą takie gorące i dekoruj jak chcesz i czym chcesz. 

Daj znać czy zrobisz, i jak ci samakowały.

SMACZNEGO!!! ;-) 
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz