Kto powiedział,że gofry nie bogą być z twarogu?
Dziś proponuję wam zdrową wersję gofrów z twarogu w/g mnie jest to idealna propozycja na śniadanie czy drugie śniadanie do szkoły czy pracy.
Można je dekorowć tak jak się chce i jak nam się podoba.... Ja swoje udekorowałam Patą pistacjiwą i ustami od firmy @targroch oraz chocoela white krem o smaku białej czekolady i Malinela krem o smaku malinowym też z@targroch. Z przepisu,który jest na dole wyszły mi 3 gofry ale myślę,że wszystko zależy jakiej wielkości zrobicie goferki.
Na te pyszne gofry potrzebyjecie:
* 100 g twarogu ( ja miałam klinek półtłusty)
* jedno białko
* jedno jajko
* 50 g. Mąki
* 1 łyżeczka cukru lub innego słodzidła jeśli lubicie słodkie smaki dodajcie cukier wedłóg swojego gustu.
Do miski dodaj wszystkie w/w składniki,i tozgnieć widelcem i dobrze wymieszaj. Rozgrzej gofrownicę i wykładaj ciasto takiej wielkośći jakiej chcesz mieć gofry. Ja swoje gofry piekła 4 minuty. Ale to szystko zależy od gofrownicy jaką masz.
Po upieczniu wyjmij gofry na kratkę chwilę poczekaj aż nie będą takie gorące i dekoruj jak chcesz i czym chcesz.
Daj znać czy zrobisz, i jak ci samakowały.
SMACZNEGO!!! ;-)
_082522.jpg)


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz