Dziś przepis do niedzielnej kawki na nie keto ciasto umiera, chociaż jak by się ktoś uparł mogło by być to keto ciasto, wystarczy zamienić mąkę z przennej na kokosową lub migdałową...w sumie to muszę wypróbować ten przepis i zamienić mąki... Ciekawa jestem jak będzie smakować...
Na początku rozgrzej piekaenik do180 stopni.
Na ciasto potrzebujemy:
* 200 g miękkiego masła
*200 g cukru lub innego słodzidła
* 1 opakowanie cukru waniliowego - ja mam domowy z prawdziwą wanilia
* 3 jajka
* 200 g mąki przennej
* 50 g mąki ziemniaczanej
* 1 łyżeczka pdp
* Cukier puder do posypania.
Najpierw rozpuszczam masło i odstawiam,żeby trochę ostygło.
Do miski wsypuję cukier,cukier waniliowy i jaja. Pamiętaj aby w takiej kolejności dodawać skłdniki, i miksuję na gładką puszysta,jasną masę.
Jak moja masa jajeczna jest idealna dodaję: mąkę,mąkę ziemniaczaną i pdp.
Miksuję,aż mąki i pdp połączą się z masą jajeczną i stopniowo w kilku partiach dodaję roztopione masło,za każdym razem dobrze łącząc masę z masłem. Gdy masa na ciasto jest gotowa przelewam ją do keksówki- ja daję papier do pieczenia,ale można też wysmarować keksówkę masłem i opruszyć bułką tartą. Keksówkę z masą wkładam do piekarnika rozgrzanego do180 stopni i piękne 40 minut. Po tym czasie wyjmuję ciasto i studzę na kratce. Potem dekoruje je według uznania. Dziś udekorował je MALINNELA WHITE KREM O SMAKU MALINOWYM z @TARGROCH, pokruszonymi liofilizowanymi malinami od@BAKALINO i posypką w serduszka.
Smaczego :-)


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz